Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Майки от Добрич направиха дарение на Отделението по неонатология

Група майки, обединени в групата „Добрич – заедно можем всичко” в социалната мрежа, направиха вчера - ден преди Деня на родилната помощ, дарение на Отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение, сподели за Про Нюз Добрич Светлана Желязкова. Те предоставиха  дрешки, обеялца, чаршафчета, пелени, памперси, шишенца. Някои от нещата са нови, а други са ползвани от бебетата им, но са изключително запазени. Жена, която изработва комплекти чаршафчета за бебета, също се присъединява към тях. Тя обаче ги прави в момента и ще ги дари на по-късен етап.

Майките поздравяват с Бабинден работещите в Отделението по неонатология и АГ-отделение, които са се грижили и с много любов и професионализъм и за техните новородени рожби. Пожелават им да са живи и здрави, все така усмихнати и лъчезарни.

Групата „Добрич – заедно можем всичко” е създадена през декември миналата година. В началото е чат между няколко майки, но преди два дни прераства в група и вече членовете й са около 50. Сред инициаторите освен Светлана Желязкова са Калина Маринова, Мирослава Атанасова, Мирослава Георгиева, Ивет Димчова.

Целта ни е да помагаме на когото можем с каквото можем, сподели Желязкова.  Тя обясни, че към групата могат да се обърнат както хора, които имат нужда от подкрепа, така и такива, които искат да помогнат. Една от първите им каузи е да помогнат на дядо Йордан от Варна, който бедства и чиято нелека съдба стана популярна в социалната мрежа. За него майките събрали дрехи, но когато решили да му ги дарят се оказало, че е в болница и ще направят това след като бъде изписан. Членуващи в групата са подготвили и необходимото за посрещане на бебето си за жена, която предстои да роди след около два месеца. В момента планират да проведат кампания, с която да подпомогнат за бала абитуриенти от социално слаби семейства.

Светлана Желязкова поздравява и благодари и на всички други майки, които са се присъединили към групата „Добрич – заедно можем всичко” и които са включват в реализирането на каузите.

c