Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Част от взетите под наем стари дизелови автобуси вече пътуват по градските линии в Добрич

Част от десетте употребявани дизелови автобуса, които дружеството „Градски транспорт“ Добрич взе под наем, вече пътуват по градските линии, съобщи за Про Нюз Добрич управителката Катя Петкова. Превозните средства се осъвременяват, поставят им се информационни табели и поетапно се включват в транспорта. Първите обслужват линиите с номера 111, 201 и 233 от 10 януари.

Автобусите идват от Германия и са били в движение там. Най-старият е произведен през 2000 година, а най-новият – през 2006 година. Всички са с валиден TÜV сертификат и са минали  в Германия проверки за техническа годност.

Договорът е сключен с фирма „Фактор П“ ЕООД. Припомняме, че поръчката по процедура „публично състезание“ бе отворена в края на ноември м.г. На 23 декември стана предаването и приемането на превозните средства, посочи Петкова.

Договорът е сключен за наемна цена от 1 500 лева месечно за брой автобус – максимумът, обявен в поръчката.

„Общинското дружество „Градски транспорт“ се опитва да върне доверието към този вид услуга. Откакто автобусите се движат, хората в града са изключително доволни. Важно е да отговаряме на изискванията за обществен превоз на пътници. Идеята е той да бъде общодостъпен и всеки да може да го ползва. А ние до вчера дискриминирахме хората с увреждания, възрастните, майките с деца“, коментира Петкова.

c