Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В плуване се обучават в заниманията по интереси ученици от ЧОУ „М. Монтесори” в Добрич

В плуване се обучават от скоро възпитаниците на Частното основно училище „Мария Монтесори” в Добрич, научи Про  Нюз Добрич от директора на учебното заведение Надежда Иванова. Занятията се провеждат веднъж седмично – в понеделник, в рамките на заниманията по интереси. Днес бе второто занимание.

„ЧОУ „Мария Монтесори” е иновативно училище от 2000-та година. В иновацията основният принцип е училището, т. е. родители, ученици и учители, съвместно да развиват талантите на децата”, сподели Иванова. Посочи, че училището предлага различни форми това да се случи. В областта на спорта е програмата „Научи се да плуваш с Мария Монтесори”, в областта на театъра и изкуствата – „Стъпка на сцената”.

По думите на директора на учебното заведение родителите са се включили много активно – помагат за събличането и обличането на децата, с транспорт. „Идеята е децата в рамките на учебно време – в част от заниманията по интереси, да развиват талантите си. Това е изключително удобство за родителите, защото е в рамките на учебното време децата”, посочи Надежда Иванова.

Плуването е въведено за учениците от начален етап – от 1 до 4 клас. Обучението се провежда в басейн „Русалка”, треньор е Детелина Николова. Малките плувци са разпределени в две групи – по-напреднали и съвсем начинаещи. Надявам се до края на учебната година всички да се научат да плуват, сподели директорът на учебното заведение.

c