Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Театралите в Добрич канят на вечерна комедия

Комедийната постановка “ГОЛЕМАНОВ" - една от най-знаковите български пиеси у нас, от Ст. Л. Костов и режисирана от Стефан Спасов, ще бъде представена на 26 януари от 19.00 часа, на сцената на камерна зала на добричкия Драматичен театър “Йордан Йовков”.

Политическо парвеню. Бивш даскал. Сега депутат. Роден за министър. Големанов харчи пари за партия, избори, вдига шум около себе си и гони върха. Чака да умре министърът, който му е отнел министерството. Като продаде дъщеря си на новия си противник, негов връстник, в замяна. Достоен кандидат. Пари има, опитен в партийните работи… Още преди три години си е направил бюст с подобаваща надута поза. Откога говори за себе си в трето лице. На телефона постоянно и неволно се обажда – минис… Големанов…

В никое друго литературно произведение освен в Алековия „Бай Ганьо“ не се бичуват с такъв сполучлив сарказъм недостатъците в нашите нрави. И след Бай Ганьо Големанов ще остане като второто популярно нарицателно име, за да се бичуват недостатъците в нашия политически живот.

Иван Хаджийски

В ролите: Владимир Трендафилов, Любов Николова, Георги Георгиев, Валентин Андреев – Рафе, Татяна Христова, Филип Янев, Валери Марков

Билети – на Билетен център на ДТ”Йордан Йовков” – гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа, както и на тел: 058/ 605 573 / 0885387319. От ръководството на културния център напомнят, че при влизане в зала се изисква зелен сертификат (от лица над 18 годишна възраст).

c