Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Пет празнични базара ще има в Добрич през 2022 година

Пет празнични базара ще има в Добрич през настоящата година. Това става ясно от график за провеждане на празнични мероприятия и продажба на открито на сезонни стоки през 2022 година, публикуван в сайта на Общината. Той е изготвен на основание на Наредбата за търговска дейност на територията на община град Добрич.

Първият базар ще е "Мартеници", както Про Нюз Добрич писа той ще се проведе от 7 февруари до 3 март. На него ще се предлагат мартеници, поздравителни картички и знамена. От 6 до 8 март в Добрич ще се проведе базар "Цветя". Той ще е разположен на площад "Свобода". Ще бъдат предлагани цветя и посадъчен материал.

Третият базар през годината е "24 май", който ще се състои от 22 до 24 май. Предвижда се да има атракционни съоръжения, а на бул "25 септември" - пешеходна зона, ще се продават балони и знамена. На Деня на Добрич е посветен базарът "25 септември". В продължение на три дни - от 23 до 25 септември, на пешеходната зона в центъра ще се предлагат знамена и балони, и на този базар са предвидени атракциони.

Последният за годината базар ще е Коледният, който ще е на площад "Свобода". Добричлии ще могат да посетят заведения за хранене, да си закупят промишлени стоки, храни, сурвакници.

Графикът съдържа и информация за продажбата на открито на сезонни стоки. По утвърдени от главния архитект схеми от 1 юли до 30 септември в Добрич ще се продават дини и пъпеши, а от 1 ноември до 15 декември - зеле. През цялата година в Гробищния парк ще се продават цветя.

c