Водещи новини Здраве Образование Общество

Д-р Николов: Филиал на МУ-Варна в Добрич ще компенсира липсата на медицински сестри в болницата

Идеята за разкриване на филиал на Медицински университет-Варна в Добрич е много добра и това ще даде възможност за компенсиране на липсата на медицински сестри в областната болница. Това споделя началникът на Отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич д-р Руслан Николов.

По думите му, както и в цялата страна, така и в ръководеното от него звено нуждата от медицински сестри е хронична, към момента на пълен график работят само две. То обаче се гордее с добър екип от четирима лекари и един специализант. Отделението по неврохирургия в МБАЛ-Добрич съществува от 1991 година. Преди около пет години, заради липса на кадри, то бе заплашено от затваряне, но успя да стъпи на краката. Д-р Николов работи в него от създаването му преди 31 години, ръководи го от 20.

Както Про Нюз Добрич вече писа, през 2021 година в Отделението по неврохирургия са извършени рекордните над 180 операции. „Неврохирургията изпрати една от най-добрите си години в цялата си история“, посочва д-р Николов. По думите му не само броят на операциите е повод за гордост, но и фактът, че те са се променили структурно, станали са по-сложни и от различни групи и това дава възможност за още по-професионално лечение на пациентите.

Благодарение на достатъчния брой лекари тук всеки пациент усеща внимание и съчувствие, освен професионалните грижи на екипа, посочва лекарят. „Резултатите, които постигнахме през 2021 година, се доближават, а в някои отношения и задминават средните за страната. През настоящата година стремежите ни ще бъдат към запазване на броя на хирургичните интервенции, привличането на нов медицински персонал, както и закупуването на съвременна техника и инструментариум“, споделя още д-р Николов.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.