Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ниска посещаемост отчитат в детските заведения в община Тервел за 2021 година

Посещаемостта в детските градини в община Тервел е много ниска – едва 279 деца средномесечно, отчитат от Общината в добруджанския град. Детската ясла се е посещавала средно от 30 деца, а млечната кухня са ползвали 20 деца.

Близо 150 души са заети в детските градини и ясли в общината, което прави системата крайно неефективна, посочват от администрацията. Средната възраст на учителките в детските градини през миналата година е била 42 години. Най-младата учителка в системата на детските градини през 2021 г. е на 25 години.

Детските заведения в общината, които имат и социална функция, са 15 и се дофинансират от общинския бюджет.

Припомняме, че всички детски градини и детската ясла на територията на община Тервел са безплатни за гражданите, като разходите за отглеждане на децата в детските градини и ясли се поемат от Община Тервел и от проект по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

В Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни през миналата година са постъпили 13 преписки за извършени прояви. Постановени са решения по 12 дела. Наложени са възпитателни мерки на 15 малолетни и непълнолетни. Консултативният кабинет към комисията е работил с 67 деца, 47 родители и 13 длъжностни лица.

c