Водещи новини Култура Общество

Много чужденци казаха „Да” в Обредния дом в Добрич през м. г., вече има записани за датата 22.02.2022

Макар и паднемията да продължана,  2021 година бележи ръст на сватбените ритуали, сподели за Про Нюз Добрич директорът на Обредния дом Румена Маринова. Сключените там граждански бракове през м. г. са общо 396, с 40 повече отколкото през 2020 година.

2021-ва се откроява с много чуждестранни  младоженци  – от Босна, Узбекистан, Азърбайджан, Израел, Италия и още други националности, посочи Маринова. Две чуждестранни двойки с документи за пребиваване в България си казаха „Да“ в тържествената сватбена зала на Обредния дом в Добрич – брак сключиха украинка с израелец и беларускиня с италианец. 

Сравнително постоянен е броят на желаните от младоженците ритуали, изнесени извън залите на Обредния дом – предпочитани от тях места са по морето, в Градския парк „Свети Георги”, в частни имоти, каза директорът на общинското предприатие. Както Про Нюз Добрич писа млади хора се врякоха във вярност в читалище на близко до Добричко село и на кея на яхтеното пристанище в Балчик. Изнесените ритуали за 2021 г. са 54. През предната година са били 531 а през 2019 – 49.

Активността на младоженците, желаещи да сключат граждански брак в Обредния дом на Добрич през 2022 година, се доказва от ангажираните вече 35 ритуала, сподели Румена Маринова. По думите й се забелязва се интерес към датите 02-ри, 20-ти, 22-ри, както и към събралата 6 двойки в себе си дата 22.02.2022 г., за която има записани 3 двойки.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.