Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Мартенски базари ще има на три места в Добрич

Традиционният базар "Мартеници" ще се проведе в Добрич от 7 февруари до 3 март. Това става ясно от заповед на кмета Йордан Йорданов, публикувана в сайта на Общината.

Производителите на мартеници ще ги предложат на три места в града - по бул. "25 септември" - пешеходна зона, ул. "Христо Ботев" и площад "Старият орех". Предстои в 3-дневен срок главният архитект на Общината да предложи и утвърди схема на разполагане на местата, всяко с площ 1.5 кв. м, за поставяне на съоръженията за търговия с мартеници за всеки район. Дейността на площад "Свобода" и по бул. "25 септември" ще се извършва, като участниците ще ползват собствени съоръжения с унифициран дезейн, одобрен от главния архитект.

Желаещите да се включат в базара подават заявление по образец за издаване на разрешение на работно място "Икономическо развитие" в Центъра за услуги и информация от 17 до 21 януари. Заявлението се подава лично или от упълномощено лице, което представя пълномощно изрично за тази цел, с нотариална заверка на подписка.

Местата, където търговците ще продават мартениците, ще бъдат определени чрез жребий. Той ще бъде изтеглен на 26 януари от 10 часа в Голямата заседателна зала на Общината.

В заповедта се посочва, че тя може да бъде изменена или отменена във връзка с въведените противоепидемични мерки от Министерството на здравеопазването.

c