Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Днес Добрич беше най-студеният град в България

В следобедните часове на 12 януари метео станциите в страната отчетоха най-ниски температури в Североизточна България и в отделни райони на предбалкана. Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология, най-ниската температура (-5° ) е била регистрирана в град Добрич. С градус-два, но отново под нулата, отчетоха термометрите и по Северното Черноморие.

карта - НИМХ

През тази нощ ще остане предимно ясно, утре - предимно слънчево. По-значителна ще е облачността до обяд, главно над североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен. Сутринта ще е студено, с минимални температури предимно между минус 9° и минус 4°, в отделни райони до минус 10° - минус 12°, в София - около минус 9°. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще са между минус 1° и 4°, в София - минус 1°. За района на Добрич се очаква слабо повишение на дневните температури, които ще са отново отрицателни или около нулата, но утрото в Североизтока ще е още по-студено от днес.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, по най-високите части и силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1°-3°. Температурата на морската вода е от 7° по Северното до 9° по Южното Черноморие. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

Дежурен синоптик: Евгения Егова / НИМХ

5-дневна прогноза за област Добрич / НИМХ
c