Каварна Култура Общество

В Каварна вече събират забавни тостове и наздравици за събитието „Любов, налей ми чаша вино!“

За поредна година читалище „Съгласие-1890“ в Каварна и художествената галерия в морския град организират Литературно четене на авторски текстове на тема: „Любов, налей ми чаша вино!”, в навечерието на празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин. Идеята тази година е автори от общините Каварна , Балчик и Шабла да представят свои оригинални, забавни, любовни тостове и наздравици. Събитието ще бъде с конкурсен характер.

То е традиционно и ще се проведе за четвърта поредна година на 11.02.2022 г. от 17:30 ч. в ХГ „Христо Градечлиев” в Каварна. Всеки желаещ да участва може да изпрати до 2 авторски творби на електронна поща biblioteka_nch_saglasie@abv.bg до 8 февруари.

Тричленно жури ще разгледа, класира и оцени получените произведения. Най-добрите от тях ще бъдат наградени.

Отново по традиция се обявява конкурс за всички любители – производители на домашно бяло, червено вино и розе. Напитките ще бъдат оценявани от компетентно жури. Всеки, който желае да участва, може да донесе на 08.02.2022 г. и 09.02.2022 г. до 17:00 ч. в ХГ „Христо Градечлиев” вино, което сам е произвел – по възможност в стъклена прозрачна бутилка, изчистена от етикети, 500/700 мл., без да е посочен производителят. Напитките ще бъдат наградени по време на литературното четене.

Събитието ще се проведе при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. Ще бъдат допускани само лица, притежаващи зелен сертификат.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *