Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Каварна вече събират забавни тостове и наздравици за събитието „Любов, налей ми чаша вино!“

За поредна година читалище „Съгласие-1890“ в Каварна и художествената галерия в морския град организират Литературно четене на авторски текстове на тема: „Любов, налей ми чаша вино!”, в навечерието на празниците Трифон Зарезан и Св. Валентин. Идеята тази година е автори от общините Каварна , Балчик и Шабла да представят свои оригинални, забавни, любовни тостове и наздравици. Събитието ще бъде с конкурсен характер.

То е традиционно и ще се проведе за четвърта поредна година на 11.02.2022 г. от 17:30 ч. в ХГ „Христо Градечлиев” в Каварна. Всеки желаещ да участва може да изпрати до 2 авторски творби на електронна поща biblioteka_nch_saglasie@abv.bg до 8 февруари.

Тричленно жури ще разгледа, класира и оцени получените произведения. Най-добрите от тях ще бъдат наградени.

Отново по традиция се обявява конкурс за всички любители - производители на домашно бяло, червено вино и розе. Напитките ще бъдат оценявани от компетентно жури. Всеки, който желае да участва, може да донесе на 08.02.2022 г. и 09.02.2022 г. до 17:00 ч. в ХГ „Христо Градечлиев” вино, което сам е произвел – по възможност в стъклена прозрачна бутилка, изчистена от етикети, 500/700 мл., без да е посочен производителят. Напитките ще бъдат наградени по време на литературното четене.

Събитието ще се проведе при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. Ще бъдат допускани само лица, притежаващи зелен сертификат.

c