Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Къде може да се имунизирате срещу COVID-19 в област Добрич на 9 януари

снимка: Reuters

През днешния неделен ден (9.01) от 10 до 14 ч. ще работи изнесен ваксинационен пункт в магазин „Практикер“. Всеки желаещ може да се възползва, като за целта не е необходимо предварително записване. Директорът на РЗИ-Добрич д-р Светла Ангелова уточни, че търговската верига вече не предоставя ваучери. Програмата за предоставяне на ваучер след Ковди ваксинация приключи в края на 2021 година.

Доставени са 4800 дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca, предназначени за първична ваксинация – 1-ва и 2-ра доза. Заявените по места количества се разпределят между регионалните здравни инспекции в страната. От Здравно министерство припомнят, че доставките на Vaxzevria, на производителя AstraZeneca, бяха временно преустановени у нас заради слабия интерес към тази ваксина. Тъй като в последно време РЗИ съобщават за желаещи да бъдат ваксинирани с този лекарствен продукт, в България са осигури близо 5000 дози от ваксината.

Гражданите, които искат да им бъде поставена ваксината на AstraZeneca, могат да се обърнат към РЗИ-Добрич за информация относно пунктовете, които ще прилагат ваксината.

Здравните власти у нас обръщат внимание, че ваксината на AstraZeneca не се прилага като бустерна доза!

Продължава кампанията по записване за имунизация срещу коронавирус, на деца на възраст от 5 до 11 години. Родители, които имат желание, могат да запишат предварително час в някой от имунизационните пунктове, с цел оползотворяване на многодозовите флакони от педиатрична ваксина.

Обособените за целите на кампанията пунктове в региона са:

  • МБАЛ-Добрич АД , ул. П. Хитов № 24, гр. Добрич / телефон за записване: 0888476957
  • ДКЦ I – Добрич ЕООД, ул. Д. Петков № 3, гр. Добрич / телефон за записване: 058 601474
  • МЦ- I – Балчик ЕООД , ул. Зл. Петков № 1, гр. Балчик, област Добрич / телефон за записване: 0579 72866

Запазване на час може да бъде извършено и чрез телефон 058 588 614 в РЗИ Добрич, откъдето ще бъде извършено разпределение към някой от имунизационните кабинети.

c