Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Излъчват на живо съдебния процес срещу Новак Джокович в Австралия

Изключително нашумелия през последните дни Ковид казус със звездата на световния тенис Новак Джокович има очаквано развитие. Водещите агенции разпространиха информация, че съдебното дело в австралийския щат Виктория срещу Джокович ще бъде предавано на живо.

Според официално обявената от австралийските власти информация, съдебният процес ще бъде предаван директно. Излъчването е предвидено да започне в 10:00 ч. местно време (01:00 ч. в БГ) на 10 януари (понеделник).

Адвокатите на Джокович ще имат два часа да представят своите доказателства по случая, а съдът ще прецени дали тенисистът ще получи разрешение за влизане в Австралия, за да участва в турнира или ще бъде депортиран.

Австралийските съдебни власти обявиха и линк за директното излъчване → ТУК

Има изрично изискване на местния съд на щата Виктория, забраняващо всякакъв вид запис на директния стрийминг.

Джокович е вече четвърти ден в емигрантски хотел, където очаква разрешение по случая с австралийската му виза, заради проблем с Ковид ваксинацията на тенисиста. Адвокатите на сръбската звезда обявиха, че Джокович е с потвърден отрицателен тест след прекаран Ковид. Първият му позитивен тест е от 16 декември 2021 година.

c