Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Успешна година с 3 трансплантации и дълга рехабилитация изпрати прикованият в количка Митко от Оброчище

Изминалата година за мен беше много успешна. Това споделя в социалната мрежа Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище, който е прикован в инвалидна количка. Той припомня, че е успял да направи дълго чаканото от него лечение със стволови клетки, процедурата включваше 3 трансплантации. „По-важното в случая е, че веднага след процедурите започнах нужната силна рехабилитация в Нови Сад, Сърбия – пише мъжът. - Тя продължи малко над 5 месеца, като първите съществени подобрения настъпиха в рамките на 2 седмици. До края на рехабилитацията аз постигнах много, който ме следи е запознат. Много части на тялото ми укрепнаха и заякнаха: врат, кръст, крака, бицепси и трицепси, кръвно налягане и сърце, изправяха ме прав и започнах да правя по 100-150 клека. Всичко постигнато през 2021 г. е благодарение на Вашата помощ и вярата Ви в мен. Благодаря Ви”.

Митко посочва какви са целите му през 2022 г. - да изкара още една серия от няколко месеца рехабилитация. Обяснява, че в момента 5 дни седмично се изправя - започва с упражнения и след това е на стол до свечеряване. Колкото и усилия да полагам у нас за напредък е трудно да се говори, но поне се старая да запазя това, което постигнах в Сърбия, допълва мъжът.

По думите му за да се изпълни целта си отново ще разчита на добрите хора за набиране на средства. Припомня, че рехабилитацията и престоят му в Сърбия не са евтини, но пък не са напразни и има голям резултат. „Благодарен съм на всеки един, който ме е подкрепил до сега, както и на всеки един, който тепърва ще ме подкрепи”, споделя Митко.

Припомняме, че през 2014 година Димитър Стоев получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние.

На Димитър Стоев можете да помогнете чрез:

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3UPE8HEELH4SA&Z3JncnB0=

 Директен paypal: gerjo@abv.bg

 IBAN: BG56 CECB 9790 40G1 4865 01

    SWIFT: CECBBGSF

    ЦКБ Клон Варна

    Титуляр: Димитър Стоянов Стоев

 IBAN: BG67 UNCR 7000 1522 2630 29

    SWIFT: UNCRBGSF

    Банка: Уникредит Булбанк

    Титуляр: Димитър Стоев.

c