Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Галин Господинов: Ще работя с отговорност по проблемите на област Добрич

Новият Областен управител на област Добрич Галин Господинов встъпи официално в длъжност. Днес той прие символичния ключ на областта от назначения на поста от служебното правителство Васил Карапанчев. „Приемам назначаването ми с отговорност. За мен като жител на града и областта е важно регионът да се развива добре и да се подобрява икономическата и социална среда. Заедно с екипа продължаваме да работим за справяне с проблемите в нашата област. В рамките на мандата и при спазване на законовите изисквания и политиките на правителството ще положим максимално усилия за развитието на Добрич и региона“, заяви Господинов.

Васил Карапанчев поздрави досегашния си заместник с назначението и му пожела успех, връчвайки му ключа. „Един ключ може да заключва врати, но може и да ги отключва. Може да заключва всичко лошо и да отключва всичко добро за нашата красива област“, изтъкна Карапанчев.

Към момента няма назначен зам.-областен управител, все още тази функция се изпълнява от Здравко Здравков.

Галин Господинов допълни, че още няма спуснати конкретни програми за действие. „Ние обаче сме запознати с проблемите на областта, ще работим за решаването им – те са в инфраструктурата, водоснабдяването, здравеопазването. В кратки срокове ще започнем работа по тях“, каза той.

Васил Карапанчев подчерта, че оттук насетне той няма политически амбиции. Отчете, че за 7 месеца областната администрация е изпълнила най-важната си задача – да се проведат успешно и без проблеми изборите. Припомни за кризата с кораба Вера Су. „Почти два месеца имахме ангажименти и успяхме да се справим, заедно с кмета на Каварна и другите отговорни институции“, посочи той.  

По отношение на един от главните и наболели проблеми в областта – водоснабдяването, Господинов заяви, че предстои той да бъде обсъден с МРРБ. „Всички знаем за проблема със завишените стойности на ел. енергията. МРРБ работи, ВиК Холдингът е направил фирма, която да закупува приоритетно от АЕЦ Козлодуй ток за ВиК-операторите на приоритетни цени, за да бъдат съответно цените на водата социално достъпни“, каза новият Областен управител.

c