Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Здраве и късмет си пожела победителят в надпреварата за Богоявленския кръст в Балчик

Здраве и късмет за себе си, както и за своите близки, си пожела 19-годишният Севастиян Георгиев от Кранево, който успя да хване кръста в морето край Балчик на днешния празник Богоявление. Младежът се хвърли в студените води за първа година. Сподели обаче, че плува редовно, а от лятото насам, почти всеки ден се къпе в морето, независимо от температурата на водата. Севастиян се занимава професионално с футбол. Играл е за отбора на „Черноморец“ – Балчик, а в момента се състезава за „Спартак“ – Варна.

Още един спортист прикова погледите на зрителите, дошли на кея на Морска гара в Балчик на днешния голям християнски празник, за да видят хвърлянето на кръста в морските води. Това бе 19-годишната варненка Румена Георгиева – единствената жена в днешната надпревара за кръста. Девойката разказа, че следва ветеринарна медицина в Стара Загора, но от години е състезател по конен спорт. Тренирала е и плуване две години. Изпробва късмета си в морето на Йордановден също за пръв път.

Общо двадесет смелчаци се хвърлиха в морето край Балчик за Богоявленския кръст тази година. Най-младият от тях бе 13-годишният ученик от Варна Огнян Великов. Ветеранът сред плувците бе 68-годишният добричлия Живко Димитров, който участва в надпреварата за шеста поредна година. 

c