Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Починалият при пожар мъж от Добрич вероятно се е задушил ден-два преди да бъде открит трупът му

Починалият при пожар в дома си 45-годишен мъж от Добрич най-вероятно се е задушил, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Дарин Димитров. Предстои да бъде направена съдебно-медицинска експертиза, който да установи причината за смъртта. Според Димитров обаче по тялото на загиналия не е имало изгаряния, които биха застрашили живота му.

Припомняме, че трупът на мъжа е намерен на 5 януари в жилището му в квартал „Христо Ботев”. Сигнал, че не са го виждали предния ден, подали негови съседи. Затова разследващите не изключват вероятността пожарът да се е запалил ден или два преди да бъде открито тялото, сам да се е загасил, а мъжът да е починал от задушаване. Нашите служители реално не са извършили гасителни действия, каза комисар Димитров. Допълни, че жилището на починалия не било заключено.

Трагедия: Откриха обгорял труп на 45-годишен мъж в апартамент в Добрич

45-годишният мъж живеел сам. Има индикации, че е употребил алкохол, сподели директорът на пожарната. Това ще бъде установено също със съдебно-медицинската експертиза.

c