Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Областният управител върна за повторно разглеждане в ОбС новата транспортна схема на Добрич

Областният управител Васил Карапанчев върна за ново обсъждане в Общинския съвет на Добрич новата транспортна схема на града. Тя бе приета с решение на местния парламент на сесията му на 21 декември 2021 г., със 17 гласа „за“, 7 „против и 9 „въздържал се“.

Областният управител констатира незаконосъобразност на решението.

„От материалите, послужили за издаване на настоящото решение и публикувани на интернет-страницата на Община Добрич се установява, че приетата нова общинска транспортна схема съдържа документи и приложения, които по закон не следва да са част от общинската транспортна схема. Така например определянето на посочността на улиците в града не е предмет на общинската транспортна схема, както и организацията на движението по кръстовищата“, се казва в заповедта на Областния управител, с която той връща решението.

„Освен това, в така записаното решение не става ясно какво точно съдържа новата общинска транспортна схема на гр. Добрич, не е ясно какво съдържа Приложение №1 и какво точно приема Общински съвет гр. Добрич. Това от своя страна препятства възможността за осъществяване на административен контрол от страна на Областен управител на област Добрич“, пише още в заповедта.

Копие от нея е изпратено до председателя на Общински съвет Добрич.

c