Генерал Тошево Общество

120 нуждаещи се от Ген. Тошево ще получават топла храна през годината

Община Генерал Тошево сключи нов договор с Фонд „Социална закрила” за реализиране на дейности по предоставяне на топла храна към Целева програма „Обществени трапезарии” за 120 бенефициенти в рамките на 248 работни дни, съобщават от местната администрация. Договорът влезе в сила на 4 януари и е до 31 декември 2022 г.

Фонд „Социална закрила” предоставя сумата от 95 232,00 лв., като средствата ще бъдат изразходени за приготвяне и доставяне на топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб. 80 352 лв. са за храна (за 120 души по 2,70 лв. на ден) и допълнителни 14 880 лв. – за режийни разходи. Ежедневно храната ще достига до всички населени места, където се предоставя услугата Домашен социален патронаж, със специализиран транспорт.

Целеви групи на програмата са:

  • Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за
  • Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
  • Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/;
  • Скитащи и бездомни деца и лица;
  • Лица, изпаднали в тежка ситуация в следствие на епидемичната обстановка – поставени под карантина, лица завърнали се от други държави, останали без работа и без доход.
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *