Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Утре сменят първите областни управители. БСП взема Добрич?

Все още не е ясно кой остава заместник-областен управител на Добрич от 1 януари, след като броят им е намален от двама на един

Проект на решение за освобождаване и за назначаване на областни управители ще внесе министър-председателят Кирил Петков на насроченото за утре първо за годината заседание на Министерски съвет. Това става ясно от разпространеното от правителствения пресцентър съобщение за дневния му ред.

По неофициална информация утре се очаква да бъдат сменени областните управители на 13 области. Дали Добрич ще е сред тях, все още не е сигурно.

Източници на Про Нюз Добрич потвърдиха разпространената днес от "24 часа" новина, че при разпределението на местата на областните управители един от регионите, където ще управлява БСП, е именно Добрич.

По-рано имаше информация, че за поста се спрягат имена, били в листите за последните парламентарни избори, от "Продължаваме промяната" и от "Демократична България". По информация от тази вечер обаче новият областен управител ще е номинация на БСП.

Засега няма официално потвържденние кой ще е той.

Припомняме, че според последното изменение на Устройствения правилник на областните администрации, броят на заместник областните управители в област Добрич, както и в много други области, е намален до един, считано от 01.01.2022 година.  По-рано днес Про Нюз Добрич отправи запитване до Министерски съвет кой е заместник-областен управител на област Добрич от 01.01.2022 година. До момента отговор не е получен.

c