Водещи новини Крими Общество

Убиецът от Тервел лежал в затвора за изнасилване, има и присъда за домашно насилие над дъщеря си

Фаредин е бил задържан абсолютно неадекватен, след употреба на ракия и наркотици. Отишъл сам да се предаде в полицията…но нямало на кого да се предаде, тъй като дежурните стаи в малките районни управления са закрити. Мъжът е лежал в затвора за изнасилване през 1995 година, а през 2017 г. е съден за домашно насилие над собствената му дъщеря. Каза, че много съжалява, че е убил бившата си жена.

51-годишният Фаредин Мемиш Ахмед получи постоянна мярка „задържане под стража“ от състав на Окръжен съд Добрич. Мъжът е обвинен за убийството на бившата си съпруга – 45-годишната Аше Назиф Али. Жестокото престъпление бе извършено сутринта на 28 декември в Тервел, когато Фаредин преби Аше до смърт с камъни.

Фаредин е роден през юни 1970 година, определя се като турчин, разведен, с основно образование е и се занимава със строителство. Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение с оглед на тежкото престъпление – убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен или доживотен затвор без замяна. Мъжът освен това се е укрил след деянието.

Защитата на обвиняемия не се противопостави на поисканата мярка, като заяви, че тя е адекватна на извършеното престъпление. Адвокат Драганова обаче подчерта, че Фаредин не се е укрил, а е отишъл в апартамента, където бе открит в нощта след убийството, и заспал. Това е станало след изпито голямо количество алкохол, примесено с бели кристали, навярно наркотици. Бил е абсолютно неадекватен.

Самият Фаредин каза пред съда, че след като убил Аше, отишъл в полицията. „Направих беля и отидох, но ми казаха, че патрулната кола я няма и аз постоях, после отидох в апартамента на сестра ми. Много съжалявам, не исках да го направя“, каза обвиняемият.

По време на заседанието стана ясно, че Фаредин е осъждан и преди.

„През 1995 година е осъждан с ефективна присъда за изнасилване. През 2017 година има присъда от Тервелския районен съд за извършено домашно насилие спрямо дъщеря му“, посочи Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Той каза още, че са събрани доказателства, че след извършването на деянието обвиняемият е отишъл в полицията и е разговарял с дежурния пожарникар. „Със заповед на предишния министър на вътрешните работи бяха затворени дежурните стаи в малките районни полицейски управления. Така е в Тервел, във Второ районно Добрич, в Генерал Тошево. Фактически явяването на извършителя е било с намерения явно да се предаде, но той не е могъл да направи това и след това си е заминал“, поясни Бухчев.

„Той каза, че е отишъл в апартамента на сестра си, където е бе намерен късно през нощта. Първоначалните данни не бяха, че това е апартаментът на сестра му, тъй като с оглед на неговата неадекватност към момента на задържането му, той обяснил, че това е апартамент, който подлежи на ремонт от неговия работодател. Адвокатът каза, че преди деянието е употребил алкохол и наркотици. Какъв е видът на наркотиците тепърва ще се изяснява от взетата кръвна проба“, допълни Окръжният прокурор.

Related Posts

  1. Никито says:

    Не разбирам защо винаги когато има убийство всички после казват че са употребява ли наркотици. Ами добре и наркотици да употребява защо не е убил себеси ами жена си, да беше се самоубива щом наркотици употребява.
    Абе този човек няма място на вън , да гние в затвора ама на 100% няма да има доживотен затвор, защото нашата държава винаги оправдава тези убийци . Сега ще кажат ама той отишъл да се предаде ама била затворена полицията и т.н простутий , щом е искал да се предаде защо не е отишъл в Добрич щом в Тервел полицията била затворено, защото това са само измислици само и само да му се намали присъдата. Той щом е лежал един път в затвора той е свикнал за него няма са е пробле 15 -20 години ако изобщо получи този присъда, няма да се учудя ако му дадат 10 година в затвор . Това е нещо нормално за България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.