Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Движение Да, България в Добрич подкрепи председателя си арх. Надежда Пампорова

Местната организация на ПП "Движение Да, България" в Добрич изрази подкрепата си за председателя си арх. Надежда Пампорова. В работата на проведеното отчетно-изборно събрание гост е бил Ивайло Мирчев, народен представител, родом от Добрич, съобщават от пресцентъра на партията

Повод за събранието бе оставката на арх. Надежда Пампорова като председател. Тя пое отговорност за намаления изборен резултат през ноември и заяви желанието си да даде път на млади хора да изграждат себе си като лидери в партията, след като вече са показали гражданска активност и обществени ценности. В отчета на работата през последния мандат акцент бяха предизборните кампании, в които участва партията.

За председател на местната организация бяха гласувани две предложения, като едното е на досегашния председател арх. Надежда Пампорова, а второто е на адв. Диляна Радоева.

Диляна Радоева е адвокат в Добрич и член на Адвокатска колегия - София от 2013 г. Завършила е СУ "Св.Климент Охридски" през 2010 г. Участва в Изпълнителния съвет наместната организация от май 2021 г., през която бе член на Районната избирателна комися два пъти и веднъж бе зам.- председател.

Надежда Пампорова е архитект и член на КАБ - Добрич. Висше образование завършва във ВИАС в София, специалност „Архитектура“, дипломант на катедра "Градоустройство". На 26-годишна възраст става главен архитект на община Балчик. Надежда е известна на съгражданите си със своята гражданска и доброволческа дейност в областта на градските проблеми, екологията и образованието. Познати местни структури, на които е инициатор или активен участник, са: Global Dobrich, Сдружение Еко Добрич, Еко селище ДоброЖънци, Ротари Клуб - Добрич и др.

Членовете на местната организация изразиха позиция, че Надежда Пампорова има основен принос за високите резултати през април и юли и не носи лична отговорност за неуспеха през ноември. Местната организация ще разчита на нейните опит, енергия и дипломатичност за преодоляване на сложната обстановка в момента.

Новите членове на изпълнителния съвет на добричката организация са млади и активни хора. Това са Диляна Радоева - адвокат, Преслав Нейчев - студент по дигитални медии и ПР, Явор Димитров - ИТ специалист, Мариета Димитрова - счетоводител.

c