Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добрич остава с един заместник-областен управител от 1 януари

Правителството одобри изменения на Устройствения правилник на областните администрации, приет с ПМС № 121 от 2000 г. С последното му изменение  от 2021 г. броят на заместник областните управители е намален до един във всяка област, с изключение на област София, за която намалението е до двама заместник областни управители.

Днес правителството реши с цел повишаване на административния капацитет и подобряване на изпълнението на функциите в пет областни администрации - Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора, където  заместник областните управители да са двама.

Така остава в сила решението, според което от началото на 2022 година област Добрич трябва да остане само с един заместник-областен управител. Това предвижда Постановление № 336 от 14 октомври 2021 г. за изменение и допълнение на устройствения правилник на министерския съвет и на неговата администрация. То беше обнародвано в Държавен вестник, брой 87. За област Добрич то предвижда още политическият кабинет да се намали от 3 на двама души, а общата численост на персонала в областната администрация се намаля от  29 на 28 души.

Припомняме, че Устройствения правилник от 2000 г. в област Добрич заместник-областните управители бяха увеличени от двама на четирима, а тогава общата численост на персонала в областната администрация беше 36 души. През годините броят им беше редуциран.

Към момента те са двама. Постовете се заемат от Здравко Здравков и Галин Господинов. Към момента не е известно кой от двамата ще остане от 1 януари.

c