Водещи новини Крими

Пълни самопризнания е направил Фаредин, убил с камъни бившата си жена в Тервел

51-годишният Фаредин Ахмед е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на 45-годишната си бивша съпруга, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът бе задържан около 23.30 часа снощи в апартамент, собственост на неговия работодател, в който трябвало да извършва ремонтни дейности.

Мъжът е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите органи. За изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се са иззети множество веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска, съдебно – психологична, биологична и други експертизи.

Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години, бивша съпруга на обвиняемия, с която имали конфликтни отношения. Тялото й беше намерено рано сутринта на 28 декември на улица в град Тервел с множество травматични увреждания в областта на главата.Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев потвърди, че жената е била убита с камъни. Намерени са окървавени камъни около трупа, тепърва обаче експертизата ще доказва това. 

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Добрич и се извършва от разследващ полицай от ОД на МВР.

Специална лична благодарност към органите на МВР в Тервел и Добрич изказва административният ръководител на Окръжната прокуратура – Радослав Бухчев, за проявения от тях професионализъм, бързина и адекватност на действията, извършени с оглед разкриването на тежкото престъпление и задържането на обвиняемия.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *