Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Бум на сватбите в Двореца в Балчик – били са тройно повече от миналата година

Почти тройно повече сватбени и семейни тържества са проведени в „Двореца“ в Балчик през 2021 година, в сравнение с предходната. Тази година бракосъчетанията сред красивия естествен декор и вдъхновяваща атмосфера на Двореца са били 47, имало е и 11 кръщенета. През 2020 година сватбите са били едва 17, съобщи директорът на ДКИ-КЦ „Двореца“ Жени Михайлова.

През 2020 г. много сватби бяха отложени заради пандемията от коронавирус и наложените ограничения на броя на гостите на тържествата. Затова пък сватбеният сезон в лятната резиденция на румънската кралица Мария в Балчик тази година е много силен.

Най-чести са смесените бракове – в Двореца се вричат във вярност обикновено българки с младоженци от Германия, Австрия, САЩ, Англия. Имало е и две руско-българско сватби. Сватбените ритуали в Двореца обикновено приключват в края на октомври.

Тази година двойка отпразнувала в Нимфеума и Параклиса на културния център златната си сватба. Гостувала и двойка, бракосъчетана в Двореца преди 10 години, която отбелязала юбилея си на това незабравимо място.

c