Бизнес Водещи новини - дясно Култура Общество

50% ръст в приходите отчита Културен център “Двореца” в Балчик през 2021 година

50% повече приходи отчита за 2021 година в сравнение с предходната Държавният културен институт – Културен център „Двореца“ в Балчик. Приходите преди облагане към 23 декември т.г. са 1 901 000 лева, а през 2020 г. са били 1 034 000 лв. Броят посетители също е доста по-голям – тази година туристите са били 191 670, при 133 963 м.г., посочи директорът на ДКИ-КЦ „Двореца“ Жени Михайлова.

Тази година Центърът отчита 67% повече продадени билети от посещения в Двореца в сравнение с „трагичната“ 2020 г. Хотелската база на комплекса включва 100 легла, като през 2021 година са регистрирани 4903 нощувки. „Ръстът е 100% в сравнение с миналата година, като се има предвид, че летният сезон беше само юли и август, а след 10 септември посещенията рязко намаляха“, посочи Михайлова.

Инвестиционната програма на Двореца за тази година е изпълнена, обяви директорът. Привършва реконструкцията на къщата в „Старинен Созопол“, която е притежание на Културния център. Предстои да се направят още допълнителни инвестиции, за да може къщата да се ползва като творчески център.

Тази година е актуализиран хотелският софтуер и неговите модули за резервации с цел по-голяма точност и избягване на софтуерни грешки. В резервационната система е включена и вила „Гъбка“, проведено е обучение на персонала с хотелската програма, която се ползва. Има система за онлайн резервации, а чрез фейсбук и инстаграм Културният център поддържа всякаква комуникация с туристите.

“Разкажи ми ” – уеб базирано приложение за разходка в Двореца Балчик

От тази година Центърът има уеб базирано приложение, което дава пълната информация за движимите и недвижими културни ценности в Двореца. То е разработено на четири езика – руски, немски френски и английски, и е с лесен достъп за туристите да ползват тази електронна екскурзоводска услуга. Догодина ползването му ще стане платено.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.