Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Разследващите: Има доказателства, че бившият съпруг е убил жената в Тервел

Събраните до момента данни сочат, че евентуалният извършител на убийството на 45-годишна жена в Тервел тази сутрин, около 8 часа, е нейният бивш съпруг – Фаредин Мемиш Ахмед, на 51 години, който след извършване на убийството се е укрил. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев по повод убийството, което разтърси в сутрешните часове на днешния ден добруджанския град.

Прокурорът обясни, че до убийството се е стигнало след два сутрешни разговора между бившите съпрузи, които след това са се срещнали на улица „Черно море“ в Тервел. Там е възникнал скандал и това е станало причина за убийството. Няколко минути след убийството хора, които са преминавали по улицата, са подали сигнала за лежащия на улицата труп на жената.

Заподозреният за убийството Фаредин Мемиш Ахмед

Към настоящия момент се извършват редица оперативно-издирвателни мероприятия. Ангажирани са криминалната служба от ОД на МВР, наред с другите оперативни работници от РУ на МВР -Тервел. В помощ на местната полиция е и контингент от Жандармерията във Варна. Провеждат се заградителни мероприятия. На изходите на Тервел и Добрич се осъществява пропускателен режим чрез полицейски КПП. Издирва се извършителят, посочи Бухчев. По думите му има достатъчно данни, свидетели, доказателства, които дават пълно основание да се посочат имената на извършителя и да се потърси съдействието на обществеността като се публикува снимката на мъжа. Има и видеозаписи на движението им малко преди убийството.

Както Про Нюз Добрич спрямо мъжа е била издадена ограничителна заповед през 2017 г., а за нарушаването на която по-късно е бил санкциониран с глоба.

Фаредин има двама братя и една сестра, братята живеят в чужбина. Извършени са проверки на адреси, които ,убиецът е посещавал, включително и хазартна зала, чийто посетител често е бил.

Занимава се със строителство. Поради особената жестокост и мъчителния начин на убийството той може да получи присъда от 15-20 години затвор, както и доживотен затвор.

c