Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Подслон и уют за майки с деца и възрастни в приюта към Храм „Света Троица” в Добрич

Осем души са настанени в момента в приюта на Храм „Света Троица” в Добрич и посрещнаха там Рождество Христово, съобщи за Про Нюз Добрич отец Емануил. По думите му са заети всички стаи, въпреки че е имало случаи когато социалното заведение е приютявало и повече хора.

В момента в приюта живеят и млади, и стари. Сред тях са болна жена от Балчик, както и мъж, останал без дом. Подслон е намерила и майка с дете със Синдрома на Даун, както и друга жена с детенцето си и своята майка.

Освен подслон настанените в приюта получават и храна. Тя се приготвя в трапезарията към социалното заведение. На които можем им съдействаме по някакъв начин за намиране на работа, сподели отец Емануил. За пример даде едната майка. „Тя работи, за да си събере някой лев и след това да си посрещне нуждите в живота”, посочи свещеникът.

Приютът към Храм „Света Троица” в Добрич отвори врати през 2004 година. Средствата за изграждането му бяха набрани основно от дарители. Пари бяха отпуснати и от Министерството на труда и социалната политика.

c