Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Млад мъж от Добрич радва малки и големи, занесе подаръци и на децата в болницата

За втора година Явор Георгиев облича костюма на Дядо Коледа, за да достави радост на малки и големи

Миналата година раздавал подаръци в жилищния блок, където живее. Преди дни получил покана от приятели да изненада и живеещите в т.нар. Рилски блокове. В навечерието на Рождество Христово пък посетил отделението по педиатрия на Многопрофилната болница за активно лечение.

„От няколко години обмислям да зарадвам децата, които навръх Коледа не са при семействата си, сред домашния уют, а посрещат светлия празник в болницата. Бях чел в интернет за такива инициативи в други градове. През 2020 година не успях да реализирам тази своя идея заради пандемията и наложените ограничения. Но тази година се случи и беше наистина вълшебно да виждаш усмивките и грейналите очи на децата“, сподели пред Про Нюз Добрич Явор.

След разговор с директора на болницата д-р Георги Желязков получил неговото разрешение и подкрепа. Имам зелен сертификат, бях готов да си направя и тест, ако е необходимо, споделя той.  Така младият мъж организирал приятели и заедно събрали  плюшени играчки. Купил и детски коледни книжки. Подарил на всяко от лекуваните деца, оставил играчки и книжки и за отделението.

В Центъра за обществена подкрепа пък само раздал подаръците, осигурени от кампанията на фондация „Плюшено мече“.

„Доставя ми удоволствие, когато мога да зарадвам някого“, обяснява Явор Георгиев. Затова с радост и тази година изненадва съседите си от бл. 55 по бул. „Русия“. А по традиция в тържеството участват както децата, така и възрастните. За едните има подаръци, а за другите  - почерпка. А малки и големи с радост се снимат с добрия старец.

Досега Явор ползвал костюм на Дядо Коледа, предоставен му от приятели. В знак на благодарност неговите съседи вече са купили специален за него. А младият мъж вече има планове кого още ще зарадва следващата Коледа.

c