Водещи новини Общество

Съседи от 17-етажен жилищен блок в Добрич посрещнаха заедно Дядо Коледа

Живеещите в блок 55 по бул. „Русия“ са заедно не само на празника, но и в делника

Деца и възрастни от блок 55 по бул. „Русия“ в Добрич заедно посрещнаха днес Дядо Коледа. Пристигането му на покрива на блока беше ознаменувано с фойерверки. Със стихове, песни и много добро настроение съседите посрещнаха добрия старец. Той пък раздаде над два чувала с подаръци за близо двайсетте деца на възраст от 1 до 11 години, които живеят в блока. За възрастните имаше почерпка.

Празникът в многолюдния блок се провежда за втора година, разказа за Про Нюз Добрич Румяна Станкова – председател на сдружението на собствениците в блока. В ролята на Дядо Коледа влиза също съсед – Явор Георгиев.

От сдружението осигуряват почерпката, както и торбички с лакомства за всяко дете. Родителите пък оставят в общата стая подаръците за децата си.

А всеки идва с доброто си настроение, което споделя със съседите си.

„Искахме да видим повече усмивки, както на децата, така и на възрастните“, сподели Румяна Станкова. И успяват – да усмихнат празника, да зарадват всички и да станат по-близки. Защото вярват, че, когато са заедно, празникът и делникът са по-добри.

Затова живеещите в блок 55 по бул. „Русия“ са заедно не само на Коледа, но и когато посрещат Бабинден, Осми март, когато организират тържественото прерязване на лентата на санираната сграда, но и когато трябва заедно да се погрижат за новите асансьори или да почистят и облагородят пространството около блока.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.