Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев подготвя питания до министри за казуси от Добрич

За малко над 3 часа депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев проведе общо 12 срещи с граждани на Добрич и областта, съобщи той във фейсбук.

По думите му проблемите и въпросите на хората са били свързани с пенсиите, заплатите, лошата инфраструктура, липсата на вода, неизплащани ренти… Очертали са се няколко питания към министри и местни инициативи, за които се надява, че ще бъде полезен.

“Демократична България” няма свой представител в 47-ото Народното събрание от Добрич. Ивайло Мирчев беше избран за депутат от Бургас, но той Конституцията повелява, че народният представител представлява не само своите избиратели, а и целия народ. Освен това Ивайло Мирчев е родом от Добрич.

Вчера Мирчев след подаден сигнал се е срещнал с жители на селата Вратарите, Самуилово, Орлова могила, Владимирово и Бдинци при помпената станция, която ги захранва с вода. Твърденията на хората са, че целенасочено електрическите помпи се спират, за да пести местното ВиК ток. „От ВиК Добрич никой не им е обърнал внимание, не е дал ефект и протестът, който са организирали. В момента с екипа ми подготвяме питане, който като народен представител ще изпратя до ресорния министър и шефът на ВиК – Добрич“, заявява Ивайло Мирчев.

c