Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Безброй подаръци получиха за Коледа и Нова година настанените в Дома за стари хора в Добрич

При нас гостите във връзка с Коледните и Новогодишни празници започнаха да идват още от средата на декември, сподели за Про Нюз Добрич директорът на Дома за стари хора в Добрич Антоанета Пантелеева. Първи бяха представители на читалището в село Царевец, които зарадваха домуващите с много хубава украса с камина, която краси фоайето на социалното заведение. Самодейците поднесоха и музикален поздрав на двора.

Радост и усмивки внесоха в дома много деца от Добрич – от СУ „Свети Климент Охридски”, СУ „П. Р. Славейков”, Детска градина №10 „Слънчице”, ЧОУ „Мария Монтесори”. Възрастните хора получиха много картички, музикални поздрави.

И тази година настанените в Дома за стари хора не бяха забравени от самите от „Инър Уийл Клуб“. Те осигуриха материали за трудотерапия и абонамент за вестник „Трета възраст”. Християнската църква и американката Бети Корнет също зарадваха домуващите с подаръци. Те осигуриха щорите за трапезарията.

Подаръци получиха настанените в дома за стари хора ит Фондация „Предай нататък”, която го подпомага вече две години. Тя е осигурила имуностимуланти, тоалетни принадлежности, витамини. Фондацията се е погрижила и за изискана празнична вечеря на Нова година. Тя ще бъде приготвена в ресторант „Walnuts Life&Food”. Менюто ще бъде много интересно и богато, каза Пантелеева. Тази вечер в дома ще бъде спазена традицията с постните ястия, празничен ще е обядът на Коледа.

c