Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

75 деца зарадва с топли обувки мадиаторът Мира Стефанова от Добрич

Децата от ОбУ „Добри Войников” в село Победа зарадва с подаръци образователният медиатор Мира Стефанова от Добрич. Това стана на весело тържество по повод Коледните и Новогодишни празници. Всички деца от първи до четвърти клас и такива от семейства в затруднено финансово положение от 6 и 7 клас получиха топли зимни обувки. 135 подаръчни кутии – с флумастери, химикали, лакомства, пък получиха всички възпитаници на учебното заведение.

Подаръците са закупени със средства, предоставени от Мира Стефанова и трима нейни приятели – Красимир Бакърджиев, Нели Георгиева и Мария Миндева. Благодарение на тях празниците ще са по-светли и за децата и родителите от село Царевец, откъдето е метиаторът. На тържество в кметството те получиха подаръци и лакомства.  

Мира е образователен медиатор в ОбУ „Добри Войников” в Победа втора година. По повод миналогодишните  Коледни и Новогодишни празници тя зарадва 145 деца с подаръчни кутии.

Мира Стефанова от Добрич е един от петимата финалисти в конкурса на център „Амалипе“ за голямата награда „Образователен медиатор на годината“. Преди дни тя получи плакет и грамота от на Община Добричка Соня Георгиева. Отличията й бяха присъдени за изключителната й всеотдайност при интегрирането на ромската общност и ежедневната й отдаденост в работата за приобщаването на ромските деца в общината.

c