Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Екипът на ковид отделението в МБАЛ-Добрич със силно коледно послание

„Весели празници от екипа на ковид отделението! Бъдете здрави, правете добро, обичайте се!!!“ – това написа д-р Деница Божидарова към кадри от отделението, където също се подготвят за Рождество Христово.

Имат си украсена елха и малък Дядо Коледа.

Медиците, които през последните две години са на първа линия и всеки ден рискуват живота си в грижа за болните от коронавирус пациенти от Добрич и областта, отправят послание за здраве и повече доброта през новата 2022 година.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция леглата в ковид отделението на МБАЛ-Добрич са 55, а в реанимацията леглата са шест. От 1 ноември пациентите на Второ вътрешно отделение се настаняват в другите вътрешни отделения1, а част от персонала на Второ вътрешно отделение беше командирован в Ковид отделението.

В интервю за Про Нюз Добрич неотдавна директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков сподели: „който не е влизал в Ковид отделение, няма идея за какво става дума. Няма представа за реалния ужас там, на какво са подложени колегите и какви са последствията за пациентите. Всичко е заради тези съмнения относно ваксинацията. Семейства ще губят свои членове, ако не пазим себе си и близките си и не се ваксинираме“, каза шефът на МБАЛ Добрич.

По думите му изпращаме една нелека година, която беше изцяло подвластна на пандемията, която е в национален и световен мащаб, сподели лекарят. „За жалост нещата не отминаха толкова бързо колкото се надявахме ние – каза той. – За съжаление, преливаме от вълна във вълна”. По думите на д-р Желязков в момента ситуацията е малко по-спокойна отколкото преди седмици.  

c