Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

15 семейства в нужда подпомогна за Коледа Храм „Света Троица” в Добрич

За трета поред година Храм „Света Троица” в Добрич не организира Коледен благотворителен обяд заради пандемията, съобщи за Про Нюз Добрич отец Емануил. Той припомни, че предните две години православният дом е предоставил предвиденото за благотворителния обяд и подаръци на деца, настанени в социални услуги в Добрич и Крушари.

И тази година храмът подпомогна на нуждаещи се – 15 социално слаби семейства. Те получиха хранителни продукти и подаръчета за децата. Ще бъдат зарадвани и с готова храна за трапезите на Бъдни вечер и Коледа, приготвена в трапезарията на храма. Част от продуктите са предоставени от дарители, а други за закупени със средства на храма.

По повод празниците, а именно раждането на Христос, нека да си поставим за цел в живота да тръгнем по пътя на спасението, е посланието на отец Емануил. „Да не бъдем само в нашите грехове, а да пребиваваме към светлината, към Бога – каза още свещеникът. – Защото в тази светлина ние намираме любовта, която споделяме с Исус и другите хора. Нека тази любов, която имаме, да я раздаваме целогодишно и да се уповаваме в Божията светлина, за да може Бог да ни насочва и да ни донесе светлина, радост и мир в живота”.

c