Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кампанията „Споделен хляб“ ще зарадва за Коледа 140 бедни и бездомни хора в Добрич

140 души в неравностойно положение ще получат хранителни продукти от кампанията „Споделен хляб“ - съвместна инициатива на Фондация „Милостиво сърце“ и Клуба за народни танци „Жътвари” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Фондацията Александър Иванов.

Кампанията стартира на 1 декември, а утре хранителните продукти ще бъдат доставени на нуждаещите се.

„Получателите са изброени в списъци от Дирекция „Социално подпомагане“, Социалния патронаж и Общината. Отделно ползвахме наши списъци с хора в нужда. Всички ще получат по два хранителни пакета. В единия ще има пакетирани продукти – боб, ориз, леща, консерви, олио, а във втория ще има готова за консумация храна – кашкавал, шпек салам, кебапчета и кюфтета, лютеница, натурален сок и др. Двете торби са общо около 15 килограма“, каза Иванов.

Утре от 9.00 до 12.00 часа пакетите ще бъдат разнесени със седем автомобила. Най-много са нуждаещите се в кв. Балик. Колите си предоставят съмишленици на кампанията. „Това са хора, които са ни помагали през годините. Много съм щастлив, че между тях има и млади хора“, добави Иванов.

Дарителите са много. Сред тях са Ротаракт и Интеракт - Добрич, които неведнъж са подпомагали приюта към Фондацията. Деца, учители и родители от СУ „Св. Климент Охридски“ също са дарили събраните от тях хранителни продукти. Организаторите благодарят и на Ротаракт - Варна, предоставили повече от 900 кг. храни. ЦСОП "Д-р Петър Берон" и Младежкия център също помагат, както и много граждани. Фирма „Добрич Шуус“ пък е дарила 35 чифта нови детски обувки.

Кампанията е с отворен край и ще продължи, докато има желаещи да дарят. В края на януари или началото на февруари ще бъдат разнесени продукти и до нуждаещи се в села около Добрич.

c