Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Засилено полицейско присъствие в област Добрич преди Коледа и Нова година

Допълнителни мерки, свързани с предстоящите почивни празнични дни, ще бъдат предприети от служителите на МВР. Заради очакваното натоварено движение по пътищата - на 23 и 24, както и на 31 декември, мобилни екипи ще следят за трафика и при необходимост ще извеждат съмнителни моторни превозни средства.

Засилен контрол спрямо водачи, седнали зад волана под въздействие на алкохол и наркотици, е планиран за 25 и 26 декември, както и през първия ден на 2022 година, съобщи каза главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътната полиция".

"Основната цел е да подпомагаме движението и да извеждаме агресивни опасни водачи."

Освен по основните пътни артерии, полицейски патрули ще обхождат и в малките населени места, както и в курортите.

От криминална полиция отчетоха намаляване на домовите и взломните кражби. Експертите съветват планиралите да празнуват далеч от дома, да не подхождат лековерно, а да вземат мерки за подсигуряване защитата на жилището докато отсъстват. Използване на надеждна заключваща система, алармена инсталация, както и информиране на съседи, в случай на реакция при възникнал инцидент, са само част от мерките, които могат да бъдат предприети от собствениците като превантивна мярка срещу битовата престъпност.

c