Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С коледни картички радват семействата си художниците от НЧ „Й. Йовков-1870” в Добрич

Коледни картички за своите близки – родители, баби, дядовци и други членове на семействата си, изработиха талантливите възпитаници на Школата по изобразително изкуство към Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година” в Добрич с ръководител Румяна Стоянова.

За Про Нюз Добрич тя обясни, че всяка година школата прави традиционна коледна изложба. Представянето на творбите на децата се посещава от много хора и няма как да бъде ограничен достъпът заради пандемията. По тази причина решихме да няма коледна изложба, а да адресираме нашия поздрав към членовете на семействата, сподели ръководителят.

Картичките са големи, с размери на рисунки. При изработването им децата използваха различни техники по избор – и графични варианти, и живописни техники и материали, обясни Стоянова. Всяка картичка е с поздрави и пожелания към близките.

Надяваме се през следващата година нещата да се поуспокоят, имаме да празнуваме 50-годишен юбилей на Школата по изобразително изкуство, сподели ръководителят й. Разкри, че се планира да бъде организирано детско парти ако епидемичната обстановка позволява.

Школата изпраща годината с отличие на един от възпитаниците си. Деси Димитрова спечели първа поощрителна награда от конкурса за коледна картичка на Община Добрич.

c