Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Предвижда се пенсионерските клубове в община Добричка да отворят врати от януари

Планираме от януари пенсионерските клубове в община Добричка да започнат да работят. Това съобщи кметът Соня Георгиева на заседанието на Общинския съвет в отговор на въпрос на съветника Димитър Чернев. По думите му пенсионерите в селата питат кога клубовете отново ще отворят врати както е в Добрич, ако е необходимо – само за ваксинираните. Чернев посочи, че пенсионерските клубове се посещават най-много в този период на годината.

Соня Георгиева обясни, че функционирането им е било преустановено с нейна заповед във връзка с препоръка на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич заради повишения брой на заболели от COVID-19 в областта. По думите на кмета от информацията за заболеваемостта в общината, която получават ежедневно от РЗИ, става ясно, че има тенденции за намаляването й. Дадени са указания на кметовете и кметските наместници там, където хората желаят да правят тържества по случай Коледните и Новогодишни празници, да ги проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, допълни Георгиева.

На заседанието Общинският съвет гласува да бъдат предвидени средства за издръжката на клубовете на пенсионера през следващата година. През 2021 година са функционирали 57 такива. Общият брой на пенсионерите в тях е 1 244.

c