Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Преди Коледа: Авджии от ЛРД-Добрич и Вълчи дол ловуваха фазан в Минково

Слънчев и сравнително топъл се оказа 19 декември 2021 г., избран за провеждане на традиционния лов в навечерието на коледните и новогодишните празници, в който са поканени да вземат участие председателите на ловно-рибарски дружини от сдружение "ЛРД - Добрич" - гр. Добрич.

Тази година за домакини бяха определени членовете на ЛРД в Минково, община Добричка, а сред гостите бяха ръководителите на сдружението във Вълчи дол, област Варна, водени от своя председател Николай Христов, с които добричките ловци имат договор за съвместна дейност и отлични взаимоотношения. Създадената организация бе за ловуване на фазан. Петър Петров, отговорник по лова в Сдружението, направи проверка на документите, а Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД Добрич" и член на УС на НСЛР СЛРБ, запозна участниците в ловния излет на фазан, как ще протече той. Направи задължителния инструктаж, в който на първо място акцентира на мерките за безопасност. Подчерта, че в Минково, както и в останалите ловно-рибарски дружества, всяка година се разселват фазани и пъдпъдъци, а през зимните месеци ловците им осигуряват необходимото подхранване. Благодарение на това, броят им всяка година се увеличава.

Почти две дузини ловци с 4-5 кучета-птичари за малко повече от 3 часа изминаха над 10 км, за да приключат ловния излет с добра слука. Сред смях и ловни лакърдии си направиха обща снимка и приятно изморени се отправиха към заведение в съседното село, където всички бяха приветствани от Илия Михайлов по повод предстоящите празници. Почти всеки от участниците в празничния обяд извади и по нещо от домашния майсторлък – питие или мезе, а разговорите продължиха на по-висок градус до късния следобед сред многократни наздравици.

Текст и снимки:  Николай МИРЧЕВ

c