Крими Общество

Млад мъж загина в катастрофа с краден автомобил по пътя Добрич-Варна, шофьорът – рецидивист отива на съд

24-годишният С.С. отива на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Варна за причиняване на смърт на свой приятел и средна телесна повреда на друг свой приятел, в инцидент по пътя Добрич-Варна.

Обвиняемият е предаден от Окръжна прокуратура – Варна, за причиняване на смърт по непредпазливост на пътник от управлявания от него автомобил и средна телесна повреда на втори – престъпление по член чл. 343, ал. 4 във връзка с ал. 3, б. „ б“ във връзка с ал. 1 от НК. Мъжът е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан, като дори към този момент излежава присъда за друго престъпление.

Според събрани по делото улики:

На 19 октомври 2018 г., в с. Оброчище, обл. Добрич, С.С. и двама негови приятели се сдобиват по нерегламентиран начин с лек автомобил и въпреки, че С.С. е неправоспособен водач, сяда зад волана и тримата се отправят към град Добрич, а по-късно към Варна.

Обвиняемият управлявал автомобила в условията на намалена видимост, мъгла и дъжд със скорост около 126 км/ч, много над разрешената за района скорост от 90 км/ч. В района след кръстовището за с. Любен Каравелово, обл. Варна, навлизайки в десен завой, С.С. загубил контрол над автомобила и той се завъртял, навлязъл в банкета и се ударил в дърво. Последвало ново завъртане и движение напред, след което удар във второ дърво. Автомобилът останал неподвижен, обърнат по таван, а двамата пътници изпаднали от автомобила.

В резултат на пътно-транспортното произшествие настъпила смъртта на един от пътниците в автомобила, който пътувал на предна дясна седалка, и била причинена средна телесна повреда на втори, возещ се отзад. В хода на разследването е потвърдена пряката причинно-следствена връзка между възникналия пътния инцидент и фаталните последици от него.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу 24-годишния мъж.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.