Добричка Здраве Общество

Областният управител присъства на откриването на нова социална услуга в Опанец

Областният управител на Добрич Васил Карапанчев днес присъства на откриването на най-новата социална услуга в община Добричка – Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция и възрастни лица с увреждания. Официално Центърът бе открит от кмета на Общината Соня Георгиева, която сподели пред гостите и присъстващите, че проектът е реализиран по програма „Красива България” и със собствени средства. До края на годината от общинския бюджет са заделени малко над 63 хил. лв., с които да се гарантира неговото функциониране, заяви кметът Георгиева и изрази надежда от 2022 г. социалната услуга да стане държавно делегирана дейност.

Капацитетът на Центъра е 15 лица, като вече има настанени 7 потребители – пет жени и двама мъже. Всички те получиха подаръци от кмета на Община Добричка. Подарък за потребителите и социалните работници поднесе и областният управител Васил Карапанчев, като пожела в навечерието на Коледа на всички, здраве и благополучие.

Гости на събитието бяха директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Ирена Баирова, директорът на дирекция „Социално подпомагане”- Добрич, Магдалена Миткова, кметове на населени места от община Добричка.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.