Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Aнализ на обществените поръчки в 8 общински администрации на територията на Област Добрич

В рамките на договор, сключен между „Про Нюз  Добрич“ ЕООД и „Булдар Консултинг“ ЕООД, беше извършен анализ на обществените поръчки в 8 общински администрации на територията на Област Добрич в контекста на прозрачност и отчетност. За целите на анализа бяха извършени:

  • Проучване и анализ на правната среда, релевантна към конкретната тематична проблематика с оглед осигуряването на прозрачност и отчетност на конкретната публична институция или институции;
  • Проучване на добри практики за насърчаване прозрачността на конкретната публична институция или институции;
  • Проучване на добри практики за повишаване на гражданската активност в релевантните към тематиката процеси, в т.ч. при провеждане на обществени поръчки на областно или общинско ниво; при идентифициране и/или докладване на съответните институции на случаи на злоупотреба и др.

Териториалният обхват на анализа включваше осемте общински администрации на територията на Област Добрич, в т.ч.: Община Балчик; Община Генерал Тошево; Община Добрич; Община Добричка; Община Каварна; Община Крушари; Община Тервел и Община Шабла, а времевият обхват беше периода от въвеждане на задължителното използване на централизирана електронна платформа за електронно възлагане на обществени поръчки за всички публични възложители по смисъла на ЗОП (12 месеца, считано от 01.04.2020 г. до 01.04.2021г. вкл.).

Анализът и проведените за целите му проучвания са реализирани по проект „Гражданите и бизнесът – гарант за по-ефективно местно управление“, финансиран от Фондация „Америка за България“, по който „Про Нюз-Добрич“ ЕООД е бенефициент.

Проектът “Гражданите и бизнесът - гарант за по-ефективно местно управление“ на „Про Нюз Добрич“ ЕООД се финансира от Фондация „Америка за България“ по програма „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“

c