Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Американка от Атланта пътува до Добрич, за да зарадва лично с подаръци деца с увреждания

И тази година добри хора донесоха усмивки, настроение, топлина и уют за децата и младежите от Комплекса за социални услуги за деца и младежи с увреждания в Добрич - къщичките от семеен тип, съобщават от Общината.

Сред дарителите е Бети Корнет от Атланта, САЩ, която е дългогодишен приятел на социалните услуги в Добрич. Тя отново пропътува дългия път, за да донесе лично коледните подаръци – одеяла, специално ушито спално бельо, антибактериални лампи, кутия с подарък за всяко дете и младеж и още много изненади.

Сдружение „Операция Плюшено мече“ обедини десетки познати и непознати дарители, които изпратиха красиво опаковани индивидуални подаръци за всяко едно дете, според писмото с желания до Дядо Коледа. Не пропуснаха да зарадват и хората, които се грижат за децата и младежите, като направят денонощния им труд по-лек, подарявайки различни полезни и качествени електроуреди. Призивът на Сдружението е докоснал сърцата на много хора, които се обадиха и поискаха да помагат не само за Коледа.

Тази година децата и младежите имат нов приятел – екипът на „Имоти Премиер” ООД. Служители на дружеството с голямо желание са се включили в кампанията да им доставят радост и са закупили топли дрешки, хавлии, книжки, моливи и много други подаръци. С добрата си идея са увлекли още хора, които също направиха дарение.

Дамите от Инър Уийл клуб за пореден път донесоха радост за децата и младежите с грижливо подготвените торбички с лакомства, коледни елхи и красива украса, за да има вълшебство и настроение на празника.

В Комплекса очакват да бъдат посетени от представители на читалищата в с. Стефаново и с. Бранище, които също са се подготвили да зарадват всяко дете и младеж.

През годината децата и младежите получиха развиващи игри от Фондация „Лумос”, материали за работа от Майките на Добрич, а работещите в „Есетере България” ЕООД ежеседмично изпращаха пресни плодове и кисело мляко.

„Благодарим Ви и нека идващата година бъде щедра и благодатна за Вас, каквито бяхте Вие към децата и младежите с увреждания от Комплекса за социални услуги!”, отправят послание от там.

c