Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Пример 2022: Акад. Денков първи въвежда задължителен "зелен сертификат" за служителите на МОН

От 24 януари 2022 г. във всички сгради на Министерството на образованието и науката (МОН) ще се влиза само със „зелен сертификат“ – валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. Според новата Заповед на образователния министър Николай Денков, от 24 януари служителите на МОН, които нямат „зелен сертификат“, ще работят онлайн или ще трябва да излязат в отпуск.

Бързият антигенен тест за достъп до сградата на МОН ще е валиден до 48 часа, а PCR тестът - до 72 часа. От пресцентъра на МОН уточниха, че няма да организират лаборатория на своя територия.

Няма да се изисква „зелен сертификат“ от деца и от граждани, които идват само до приемната на МОН, за да подават документи. 

Редът е изрично регламентиран в Заповед на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков.

Хората, които не могат да се имунизират по здравословни причини, представят медицински документ, който удостоверява това.

Служителите на МОН, които не притежават „зелен сертификат“, ще трябва да работят дистанционно, ако задачите им позволяват това. В противен случай, те ще трябва да излязат в отпуск.

Заповед №5034/ 17.12.2021 г. на акад. Николай Денков

c