Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Изграждат нова сграда на детската градина в село Бранище

Предстои да бъде изградена нова сграда на детската градина в село Бранище, съобщи кметът на Община Добричка. Тя обясни, че сегашната сграда изглежда добре, но има конструктивен проблем и потъва. Според строителните техници ще са необходими много повече средства за укрепването й, отколкото за изграждане на нова. В момента се правят разчети какви средства ще са необходими. Новата детска градина ще е на същото място.

Както медията ни вече писа, предстои изграждането на нова сграда и за детската градина в Стефан Караджа. Вече е избран изпълнител на строително-ремонтните дейности. Обектът е прехвърлен за изпълнение през 2022 година.

Проектирането на детските градини се прави по методика според капацитета на децата, обясни кметът. Посочи, че няколко пъти е споделяла на събирания на Националното сдружение на общините в Република България, че аршинът трябва да се промени – да не са едни и същи изискванията за големите градове, в които има недостиг на детски градини и за малките населени места.

Община Добричка предвижда изграждане на стадион в Дончево, съобщи още Соня Георгиева. Сподели, че проектирането вече е приключило, ще се търси финансиране, необходимата сума е доста голяма.

c