Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Традициите за Бъдни вечер пресъздадоха деца от ДГ 8 "Бодра смяна" в Добрич

Красиво тържество за Коледа зарадва родители и близки на децата от четвърта група "Латинка" в детска градина №8 "Бодра смяна" в Добрич.
Най-големите възпитаници на учебното заведение представиха традициите на Бъдни вечер. Под грижите и с уроците на своите преподавателки Теодора Пащиева и Красимира Славова, подкрепени от помощник-възпитателя леля Валя, децата показаха какво са научили за най-големият, най-щедър и чакан зимен празник Коледа.

Празник, който те пресъздадоха, пременени в автентични народни носии, сред декори, представящи в детайли празничната атмосфера на Бъдни вечер с иконата на Богородица и камината, в която грее Бъдникът, с подредената празнична трапеза и хляба, с който се благославя да са високи класовете на нивата, и мъдро да благослови – да ражда повече земята, богата да е годината, здраве да има, обич и сговор.

От всичко, което децата показаха, ясно личи, колко много са се трудили, колко желание, любов, емоция и старание са вложили в подготовката на цялата постановка, споделиха пред Про Нюз Добрич развълнувани родители.

c