Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

5 съвета за спестяване на пари от Коледен шопинг

Остава малко време до Коледа, а хората вече започнаха да се подготвят за празника. Коледният шопинг е неизменна част от магията, която съпътства Рождество Христово. Всички мислят за това, какви подаръци да купят на близки и роднини, а също и какво да сложат в хладилника за празненството. Едва ли е тайна, че празниците са съпътствани с харченето на много пари. Тук ще ви дадем 5 полезни съвета, с чиято помощ ще спестите средства, без да се лишават от нищо.

1 – Пазарувайте разумно

Разхищението на пари при коледния шопинг, е едно от най-често срещаните явления. Мнозина не правят никаква сметка и се втурват бясно към витрините. В този ред ни мисли, ви съветваме да помислите, преди да отидете до магазина. За целта направете добрия стар списък, който използвате за покупки през цялата година. В него поставете разходите за храна, напитки, подаръци и екскурзии, ако планирате такива.

На база всичко това, ще видите, с колко ще намалите бюджета си. Не забравяйте, че идва и новогодишния празник, който също „яде“ от парите ви. Следва началото на годината, а получаването на заплата, е едва след няколко седмици. Водейки се от горното, може да се наложи да посвиете малко харченето и да не се изхвърляте с големи суми, за да не се налага да взимате пари на заем.

2 – Потърсете промоции и намаления

Ясно е, че едва ли ще минете без подаръци. Ето защо, е добре да ги закупите от търговските обекти или онлайн магазини предлагащи специални отстъпки и промоции. Немалко търговци пускат добри коледни цени, така че е желателно да направите труда си, за да ги откриете. В мрежата има сайтове за промо кодове, с които покупките ви ще бъдат по-изгодни. Не се хвърляйте на най-скъпото, за да не останете без пукната пара в джоба си. Празници ще има и в бъдеще и за това бъдете скромни, пестеливи и съблюдавайте за ниски цени в магазините.

3 – Не събирайте много гости

Коледа е семеен празник, а не повод за диви купони. В този ред на мисли, не е желателно да съберете всичките си приятели и колеги на празничната трапеза. Да, вероятно те биха ви помогнали финансово с пазаруването, но пък и вие трябва да почерпите. По-добре би било да им се обадите по телефона и да ги поздравите, отколкото да напълните къщата си с хора.

4 – Спестете пари от коледната украса

Ако сте свикнали да купувате огромни елхи, с много играчки и гирлянди, а също и лампички, които да сложите из целия ви дом, то тогава се замислете малко. Едно скромно борче с червени топки и лека украса би свършило чудесна работа. Освен това, постоянно светещите лампички, могат да увеличат сметката ви за електрическа енергия. Естествено, не казваме да не купувате никаква украса, а просто да се ограничите, защото има риск да похарчите наистина голяма сума.

5 – Внимавайте при избора на подаръци

При положение, че до момента, сте харчили за коледен шопинг много пари, е време да помислите за икономията. Скъпи мобилни телефони, лаптопи и златни бижута, са сред най-подаряваните неща за празника. Този път може да минете по-евтино, като се спрете на практични и необходими за дома ви вещи. На приятелите ви пък може да раздадете коледни картички или сувенири с добрия старец. Да, може би това ви се струва малко, но пък ще съхраните голяма част от бюджета ви. 

Статията е подготвена за вас от финансовият екип на Cash Credit

●        Кеш Кредит Добрич

⮚      гр. Добрич, бул. 25 Септември, №23

0886662350

0800 200 88 

c