Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

4 000 евро делят онкоболна жена от Каварна от шанса да прегърне детето си за Коледа

Онкоболната Детелина Атанасова от Каварна не може да се прибере за Коледа у дома и да прегърне 14-годишния си син, тъй като не е платила последната вливка от химиотерапията в турска клиника.

Припомняме, че каварненката е с рак на лимфната система ХЛ – Хочкинов лимфон, и провежда скъпо лечение в клиника в Турция. След химиотерапията й предстоят лъчетерапия и трансплантация на костен мозък. Необходимата сума от 180 000 лв. е непосилна за нейното семейство.

За да може 39-годишната майка да се завърне след 4-месечен престой в болницата в Истанбул, е необходимо да се плати дългът от 4000 евро за направената вече пета вливка, която е последната химиотерапия на Диди.

Нейни приятели продължават кампанията за набиране на средства за лечението на Детелина. Те са организирали и базар във фейсбук. Времето до празниците обаче е кратко. Затова призивът на всички е добри хора да помогнат, за да се наберат средствата, които да позволят на една българска майка да сбъдне мечтата си и да е със семейството си.

За да бъдат те заедно още дълги години лечението на Детелина трябва да продължи с лъчетерапия.     

Щастливи сме да споделим добрата новина, че след консултация с професора се уточни, че шеста вливка няма да се прави. Диди преминава директно към 20 назначени лъчетерапии през януари на стойност 4550 евро. За тях е  направена 20% отстъпка, за което благодарим на Бог и Вси Светии. За жалост преди да стигнем до лъчетерапия, трябва да изплатим дълга от 4000 евро за направената вече пета вливка, която се оказва, че ще е последна химиотерапия.

Скъпи Ангели ,Диди отново има нужда от Вас, да я подкрепим в борбата с тази коварна болест, да я пребори и да се прибере при детенцето си ,което вече я очаква с огромно нетърпение и да прегърне своята майчица!“, призоваха приятелките на Детелина, които са се ангажирали с кампанията.
За Про Нюз Добрич една от тях Валя Иванова сподели, че в резултат на досегашното лечение в Истанбул туморът се е повлиял и е намалял. А Детелина се чувства и изглежда много по-добре. Затова сега е важно да се изплати дългът към клиниката и да се съберат нужните пари за предстоящата лъчетерапия.

Общата необходима сума е около 20 000 лева, като са включени и нужните средства за заплащане на престоя и предстоящи изследвания.

Всеки, който желае да помогне да се случи Коледното чудо за една майка може да помогне с дарение по дарителската сметка:

  • Postbank
  • BIC: BPBIBGSF
  • IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01
  • Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова,
  • PayPal: didka0608@gmail.com
c