Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

10 лекари-специализанти привлече болницата в Добрич през годината

10 млади лекари специализанти привлече през тази година Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков. През октомври е проведена последната сесия за кандидатстване, тогава са привлечени петима души.

Изпращаме една нелека година, която беше изцяло подвластна на пандемията, която е в начален и световен мащаб, сподели лекарят. „За жалост нещата не отминаха толкова бързо колкото се надявахме ние – каза той. – За съжаление, преливаме от вълна във вълна”. По думите на д-р Желязков в момента ситуацията е малко по-спокойна отколкото преди три-четири седмици. Данните сочат, че днес в МБАЛ в Добрич пациентите с COVID-19 са около 40.

Болницата е стабилна във финансово отношение, нямаме просрочени задължения, продължаваме да поддържаме тенденцията от последните години, каза изпълнителният директор. Той изрази надежда това да продължи и занапред. По думите на д-р Желязков им е трудно, особено като се има предвид икономическата ситуация в страната. Посочи, че разходите за електрическа и топлоенергия са космически в сравнение със същия период на миналата година. Лекарят сподели, че болницата в момента плаща 3-4 пъти повече за електроенергия от тогава.

c